top

Idiomes


l'Empordanet

 

l'empordanetDins d'aquesta formació hi trobarem components de la segona generació de cantaires - els que varen pujar per primer cop a dalt d'un escenari, deixant enrera l'ambient originari de la taverna - , i de la quarta generació - gent jove que ha participat en la recuperació d'aquell entorn inicial de la taverna per gaudir de l'havanera -. Ens trobem davant d'un grup on conflueixen components experimentats, amb desig d'ensenyar tot el que han après durant trenta anys, i representants de la renovació generacional que molts corferits per l'havanera estaven esperant.
En Pere Molina (tenor) i en Xevi Jonama (baríton) varen formar el grup Àmfora l'any 1.995: dues veus joves amb ganes de disfrutar de l'ambient engrescador de l'havanera. En Lluís Bofill, co-fundador del grup Els Cremats, s'incorpora al grup Duet l'any 2.001 per a reforçar la cobertura instrumental. A en Càstor Pérez li toca aportar la seva experiència. Per fer-ho curt, direm que s'inicia dins del món de l'havanera l'any 1.972, formant part del grup Port-Bo històric. Del 76 al 93 n'és el director artístic d'aquest grup. A partir de l'any 1.995 forma el grup Duet, amb en Fonso Carreras. ...I unes quantes coses més.

Experiència i renovació generacional. Respecte per la tradició i desig d'innovació. Rigor i festa. Espontaneïtat i acurament. Instrumentació elaborada. Només cal la presència de l'inspiració per arrodonir una trovada memorable.

Escoltar "Habaneras de Cádiz" Escoltar "los Indianos"

 

bottom

Fet amb Joomla!. per Bibi. Millor amb Firefox.